I Правни факултет Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици Високошколска јединица у Врању, у школској 2024/2025. години, на  мастер академске студије  уписује:

1. На студијски програм ”Мастер академске студије права општи смер”, 50 самофинансирајућих студената.

II Рок за подношење пријаве је од 17.06.2024. године до 28.06.2024. године.

III Допунски испит, према одлуци Комисије за упис на мастер академске студије, у случају некомпатибилности студијских програма, испитних питања или литературе, за кандидате који су завршили основне академске студије права и остварили 240 ЕСПБ бодова на неком другом правном факултету, односно, завршили основне академске студије и остварили 240 ЕСПБ на сродном факултету друштвено-хуманистичких наука, одржаће се 01.07.2024. године у 12 часова. Кандидати који су се пријавили за упис на Мастер академске студије права – општи смер допунски испит полагаће из предмета Грађанско право, Грађанско процесно право, Кривично правo и Кривично процесно право.

IV Кандидати који су се пријавили за упис на Мастер академске студије права – јавна управа и администрација, са других правних или факултета друштвено-хуманистичких наука, а према одлуци Комисије за упис, допунски испит полагаће из предмета Уставно право и Управно право.

V Пријемни испит се полаже у виду теста за кандидате који су положили допунски испит, као и за кандидате који су завршили основне академске студије права, односно основне студије права и стекли звање дипломирани правник, 01.07.2024. године у 14 часова.

Текст конкурса – општи смер

Пријава на конкурс – општи смер

Информатор за школску 2023-2024. годину – МАСТЕР АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ ПРАВА – ОПШТИ СМЕР (Високошколска јединица у Врању)